Pano Plateia

Georgia Beka runt een Mezodopoleio in Ligourio. Mezodopoleio betekent: verkoop van mezedes, dat zijn de hapjes bij een drankje. Bij Georgia zijn die hapjes heel gevarieerd, erg lekker en je kunt ze als maaltijd eten. Verschillende keren heb ik er al met een groep gegeten en mijn Canadees/Spaanse klanten vonden dat ze nergens lekkerder hadden gegeten in Griekenland.
Gerechten die Georgia serveert: Bakalarios Skordalia - Kabeljauw met knoflook
Psito tou fournou me patates- Varkensvlees of lamsvlees uit de oven met patat.
Keftadakia - gehaktballetjes.
Bifteki - Gehaktbal
Loukaniko choriatiko - Boerenworstjes
Dolmadakia - Gevulde wijnbladeren
Kolokithokeftedes - Courgetteballetjes
Melitzanes tou fournou - Aubergines uit de oven
Kalamaria - Pijlinktvis
In de winter serveert ze soepen zoals, kreatospoupa - vleessoep, fasolada - bonensoep, stifado - stoofschotel met vlees en uien.
Alles zelfgemaakt door deze gezellige kokkin.
Haar prijzen zijn laag, zoals 3,50 voor de keftadakia en 4,- voor een boerensalade. Het duurste gerecht is Octopus voor 9,-

In haar zaak zitten dagelijks de locale bewoners voor een koffie of een biertje met een "meze".
Openingstijden: 7.30 - 19.00 uur. Waar: Op het plein naast het stadhuis, tegenover het byzantijnse kerkje van "Panagitsa". Vanaf de hoofdstraat in Ligourio, volg het bordje Townhall, naast het grote plein. De weg omhoog en bovenaan naar links, dan rijdt u het bovenplein op.

U hoeft niet te reserveren, behalve als u met een groep komt. U kunt haar bellen op: 0030 27530 22388 tijdens openingstijden.