Restaurant Bikakis in Tolo

Dit traditionele visrestaurant ligt midden in Tolo, tegenover hotel Epidavria aan de linkerkant.
Aristidis Bikakis en zijn vrouw verwelkomen u voor heerlijke visgerechten, iedere dag vers gevangen in Tolo.
Bijvoorbeeld kabeljauw, rode poon, inktvis, verschillende zeebaarzen, de goudbrasem Tsipoura, tong, tonijn en zwaardvis.
Ook de traditionele gerechten, tzatziki, feta, choriatiki (boerensalade) en chorta (wilde groenten), kunt u bij hen bestellen.
Op de foto ziet u een hele berg chorta, die nog schoongemaakt en gekookt gaat worden.

Wij kregen bij de koffie, "de zoetigheid van de lepel". Dat is een ingemaakte vrucht op siroop, die traditioneel wordt geserveerd bij de koffie, met een glas water. Deze keer was het sinaasappel. Erg lekker.
Dat overkomt je niet in de moderne restaurants, maar Aristidis en zijn familie houden de tradities in ere.

Gelukkig dat er ook in Tolo nog zo'n restaurant bestaat.
De prijzen zijn nog ouderwets goedkoop, hoewel vis in Griekenland altijd prijzig is. Hier kunt u in de keuken zelf een verse vis uitzoeken.