Ligourio is een dorp midden in Argolida tussen Nafplion en Archaia Epidavros op 500 meter van het beroemde theater van Epidavros en het Asklepiosheiligdom.

De gemeente Asklepios omvat de dorpen Ligourio, Adami, Arkadiko en Agios Dimitrios en alle tussenliggende kleine dorpjes met een inwonertal van 3500. De antieke naam voor het dorp Ligourio was Lissa en de naam Asklepiou komt van de God Asklepios en het genezingscentrum dat in antieke tijden hier is gesticht. Het dorp is het handelscentrum voor de hele streek, met een bank, postkantoor, ziekenhuis en vele winkels. Het is een echt provincieplaatsje en u ziet er weinig toeristen, behalve op de vrijdag- en zaterdagavonden in juli en augustus als de hotels en restaurants overstromen met theaterbezoekers.
De grootste attractie is het theater van Epidavros, waar in de zomer de antieke tragedies en komedies opgevoerd worden. In de omgeving vindt u meer dan 300 oude en nieuwe kerkjes en een oude pyramide uit 2260 v. Chr. De byzantijnse kerkjes hebben veel frescoes en iconen uit de Byzantijnse periode (zie daarvoor de pagina cultuur).
In het natuur-historisch museum vindt u fossielen, schelpen en gesteente.

Ligourio
Hotels
Restaurants
Cultuur
Winkels
Overig
Keramiek
 
 
 
 
 
 
 
 
spacer