Didima

Links

Didima

Op de weg van Epidavros naar Kosta komt u langs Didima, genoemd naar de twee gelijkvormige bergtoppen van het Didymo (tweeling)- gebergte.
Het dorpje is een klein boerendorp met oude ruw-gepleisterde huizen en wat nieuwbouw.
Ten westen van Didima langs de doorgaande weg liggen twee enorme kraters in het landschap.
Lokale verhalen vertellen over mysterieuze UFO-landingsplaatsen of over ingeslagen meteorieten. De literatuur schrijft over een karstverschijnsel: het ondergrondse water lost de kalk in het gesteente op en er ontstaan kraters.
Via een landweg bereikt u de twee dolines (kraters), waarvan de grootste, Megali Spilia, een doorsnee van 150 meter heeft en 80 meter diep is. Een lugubere plek, omdat de Andartes in de Griekse burgeroorlog (die volgde op de 2e wereldoorlog) vele colloborateurs met de Duitse bezetters hier hebben omgebracht.
De kleinste krater, Mikri Spilia, bereikt u door een trap en een tunneltje en binnenin vindt u een twee kleine kerkjes van Byzantijnse oorsprong, gebouwd in de rotswand. Ze heten beiden: Grotkerk van Agios Georgios Metamorfosis. In de grootste van de twee ziet u fresco's uit de 15e eeuw.

Vlakvoor Didima in de bergen ligt het klooster "Avgo" op 7 km. via de weg door het verlaten dorp van Pelei, maar de weg is zovol met gaten en keien in de zomer van 2006 dat het niet te bereiken was met een gewone auto.

Voor bergbeklimmers is de berg Didyma één van de beste plekken in Argolida.

Links

Klimmen in Didima
Grotten van Didima
naar boven